Vlaming bestelt massaal bezorgmaaltijden om matchen Rode Duivels niet te missen

Voetbal kijken zit er niet in voor de Vlaamse bezorgrestaurants: 55% van de Vlamingen bestelt net voor de aftrap

Maandag 30 juni 2014 — Bij de matchen van de Rode Duivels in de eerste ronde van het WK rekenden tienduizenden Vlamingen op de bezorgrestaurants van JUST-EAT.be om een maaltijd te leveren, zodat ze hun volle aandacht konden richten op supporteren voor de Rode Duivels in Brazilië: het aantal bezorgmaaltijden tijdens de matchen steeg met de helft. Populairste gerechten waren pizza margherita en pizza hawai, gevolgd door pita en dürüm.

Bij de matchen om 18u waren er twee duidelijke pieken: om 17u, en net voor het fluitsignaal om 18u. Maar tijdens de match zelf was er een terugval van 1/5de minder bestellingen dan op een doorsneedag. Voetbal kijken zat er bij de meer dan 500 bezorgrestaurants van JUST-EAT.be waarschijnlijk niet in: wie bestelde tussen 17u en 17u30 gaf de voorkeur aan levering net voor het fluitsignaal, en wie bij aftrap bestelde, vroeg om levering tijdens de pauze.

Kristof Sals, woordvoerder van JUST-EAT.be: “We zien bij JUST-EAT.be wel vaker een piek bij bijvoorbeeld Champions League wedstrijden, maar als onze nationale voetbalploeg tijdens het WK speelt, is het hek helemaal van de dam. We kunnen zeggen dat de supporters geen minuut van de wedstrijd willen missen en daarom kiezen voor een bezorgmaaltijd op wedstrijddagen.”

In enkele kleinere steden waren er hier en daar uitschieters: in Deinze waren er 7 keer meer bestellingen, en in Kruibeke 6 keer meer bestellingen. Grappig feitje: Lokenaars kozen er blijkbaar voor om toch zelf eten te voorzien. Daar werden 20% minder bestellingen geplaatst.

- einde -

Over JUST-EAT.be

JUST EAT is momenteel aanwezig in dertien landen, verspreid over vier continenten, en is daarmee veruit het grootste foodportal ter wereld. Via het online portal zijn meer dan 40.000 restaurants aangesloten in onder meer België, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, en Canada. In België bundelt het platform de krachten van bijna 500 bezorgrestaurants, gaande van pizza en pita tot sushi en Indiaas.  Zie www.just-eat.be voor het aanbod.

Goedele Soetemans PeculiaR