Vertrek voorbereid op autovakantie dankzij de vakantie check-up en tips van Midas

Dinsdag 21 mei 2013 — Wie met de auto op vakantie gaat in de zomer vertrekt best voorbereid. De wagen onderwerpen aan een check-up vóór vertrek helpt om onprettige en onnodige situaties zoals autopanne of een defecte of ongezonde airco te vermijden. 

 • Vertrek met een gerust hart: geef je auto een vakantie check-up
 • Airco in de wagen: hou het koel én gezond
 • Steeds aan een vooraf bepaalde prijs, zonder verrassingen
 • Rijden in Europa: verschillende verplichtingen in verschillende landen

Vertrek met een gerust hart: geef je auto een vakantie check-up

Een road trip met vrienden of met het hele gezin op autovakantie: het is steeds belangrijk zeker te zijn dat de auto in goede staat is om ongemakken en zelfs pannes te voorkomen. Denkend aan rampscenario’s met huilende kinderen, boze ouders en spanningen onder vrienden geldt eens te meer het motto “Better safe than sorry”!

De “Vakantie Check-up” is een duidelijke en voordelige formule van Midas, beschikbaar vanaf 21 mei, om met een gerust hart op vakantie te vertrekken. De Vakantie Check-up wordt snel uitgevoerd en aan een duidelijk vooraf bepaalde prijs. Bijkomende herstellingen die nodig blijken tijdens een onderhoud of check-up gebeuren uitsluitend nadat de klant zijn akkoord geeft. Geen onverwachte of niet-meegedeelde kosten dus bij het afhalen van je wagen.  De Midas Vakantie Check-up omvat controle van de belangrijkste aandachtspunten:

 • Controle en afstelling bandendruk
 • Controle van het oliepeil
 • Controle van de airconditioning
 • Controle et bijvullen koelvloeistof en ruitenwisservloeistof
 • Controle van de ruitenwissers
 • Controle van de verlichting
 • Controle van de batterij
 • Visuele controle van de remmen  (mits demonteren van de wielen)

Airco in de wagen: hou het koel én gezond

In de vakantie zoeken we massaal de warmte op en rekenen we op onze airconditioning om voor aangename temperaturen in de wagen te zorgen. Een defecte airconditioning is niet waar je op rekent wanneer er eindelijk warme of zelfs tropische temperaturen zijn, en dus te vermijden. Voor ons gemak en voor onze gezondheid, want de airconditioning speelt ook een luchtzuiverende rol. Jaarlijkse controle is aangewezen voor gezonde lucht in de auto en om de airco in goedwerkende staat te houden.

Drie oplossingen helpen om de airconditioning te controleren en goed werkend te houden:

Een diagnose van de airco: Midas controleert het aircosysteem op 7 punten voor een goede werking. Het gaat om het niveau van het koelmiddel, meting en controle van de temperaturen in het circuit en in het interieur, controle van de pollenfilter, etc.

-  Reinigen van de airco: bij regelmatig gebruik van de airconditioning kan het luchtcircuit verstoppen of in slechte staat geraken, en de pollenfilter riskeert verzadiging (vooral belangrijk voor mensen met hooikoorts).  Midas gaat alle vervangbare onderdelen na voor reiniging, ontsmetting en ontgeuring van het luchtcircuit, om optimaal gezuiverde lucht te garanderen en vervangt de pollenfilter.

Bijvullen van de airco: een tweejaarlijkse bijvulling van koelmiddel en olie in het aircocircuit is aangeraden. Tegelijkertijd wordt de airco op de belangrijkste punten nagekeken.

 

Steeds aan een vooraf bepaalde prijs, zonder verrassingen

Bij het horen van ‘wagenonderhoud’, vrezen velen mogelijk hoge facturen en minstens een volledige dag zonder auto. Midas pakt de zaken anders aan: Midas gaat voor een snelle service, en een transparante en op voorhand afgesproken prijs. Merkt de Midas-garagist bij een regulier of vakantie-onderhoud dat extra herstellingen nodig zijn, voert hij deze uit uitsluitend nadat de klant zijn akkoord heeft gegeven. Geen verrassende facturen dus bij het afhalen van de wagen.

 

Rijden in Europa: verschillende verplichtingen in verschillende landen

De grenzen vervagen, maar elk land heeft nog steeds zijn wetten en die kunnen verschillen. Het dragen van het fluovestje bij autopech is verplicht in België, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Bulgarije, de Tsjechische Republiek, Hongarije, Letland, Litouwen, Slovenië, Slowakije, Finland en IJsland. Verplicht of niet, het is steeds interessant om een fluovestje te dragen bij autopech. Want met een fluovestje ben je in het donker al vanaf 150 meter zichtbaar, zonder is dat slechts vanaf 50 meter.

In de Europese Unie moet een gevarendriehoek verplicht in de wagen liggen en in enkele landen ook een verbanddoos en brandblusser. Sommige landen hebben bijkomende regels: In sommige Duitse steden moet je wagen over een milieusticker (Umweltplakette) beschikken. In sommige Italiaanse steden mag de historische stadskern niet binnen rijden. In Spanje moet je reservelampen bijhebben en als brildrager een reservebril.

Meer informatie over veilig en voorbereid met de wagen op vakantie op www.midas.be

***

 

Over Midas

Midas is dé specialist in het onderhouden en herstellen van alle grote merken van personenwagens. Dankzij een Europese wetgeving kan Midas (merk)onderhoud en reparaties uitvoeren op basis van richtlijnen van de constructeurs, zonder dat de garantie voor de consument vervalt. Bij Midas staat transparantie centraal, en dit op twee niveaus: Midas-garages werken steeds op basis van een offerte met een correcte prijs en die gerespecteerd wordt. Bijkomende herstellingen die nodig blijken tijdens het onderhoud gebeuren uitsluitend nadat de klant zijn akkoord geeft. Daarnaast zijn de werkruimtes open ingericht waardoor klanten letterlijk kunnen binnenkijken. Alle ongeveer 40 vestigingen en de in totaal ongeveer 150 medewerkers in België bieden een snelle, kwalitatieve service, met of zonder afspraak. Er wordt enkel gewerkt met wisselstukken van de beste leveranciers, steeds beschikbaar in onze permanente stock en onder volledige garantie. Midas maakt deel uit van de Mobivia Groupe. Meer informatie op www.midas.be

 

Ilse Lambrechts PeculiaR