Provincie Antwerpen heeft de meeste kwalitatieve bezorgrestaurants

Provincie Antwerpen heeft de meeste kwalitatieve bezorgrestaurants

Award BezorgTopper van JUST-EAT.be bekroont best beoordeelde bezorgrestaurants

Dinsdag 11 februari 2014 — Italiaanse keuken boven in de provincie Antwerpen: de drie best beoordeelde bezorgrestaurants van de provincie zijn de Italiaanse restaurants PizzaTalia in Lier, Eethuis Istanbul in Turnhout en Pizza Sultan’s in Zandhoven. Dankzij een gemiddelde score van 9,3/10 voeren deze restaurants de top aan en krijgen ze de award BezorgTopper, uitgereikt door etenbestelwebsite JUST-EAT.be. PizzaTalia is met een score van 9,3 en 89 ratings ook de tweede beste bezorgpizzeria van Vlaanderen. Ook opvallend: geen enkele provincie heeft zo veel goed beoordeelde restaurants als de provincie Antwerpen.

Maandelijks bestellen tienduizenden inwoners van Antwerpen eten via JUST-EAT.be en delen ze hun ervaringen door de restaurants te beoordelen. De Italiaanse keuken wordt duidelijk geapprecieerd in de provincie Antwerpen. De top 3 leveren allemaal Italiaanse gerecht, gevolgd door de Oosterse en Turkse keuken op plaats 4 en 5.

PizzaTalia in Lier schopt het ook tot de tweede plaats van de pizzeria’s met de award BezorgTopper van Vlaanderen. Ondanks een recordaantal BezorgToppers in de provincie Antwerpen – maar liefst 41 restaurants werden zo goed beoordeeld dat ze de award BezorgTopper krijgen – ligt het best beoordeelde bezorgrestaurant van Vlaanderen niet in de provincie Antwerpen, maar in Limburg: de Hasseltse pizzeria Pizza Masters is de beste bezorgpizzeria en meteen ook het beste bezorgrestaurant van Vlaanderen met een gemiddelde score van 9,5/10. De best beoordeelde sushi ligt wel in de provincie Antwerpen: net buiten de provinciale top 5 gevallen, maar van alle sushi-bezorgrestaurants in Vlaanderen scoort Sushi Palace in Antwerpen het beste met 8,9/10.

Van de 41 BezorgToppers[1] in de provincie Antwerpen zijn er 24 bezorgrestaurants met Italiaanse gerechten, gevolgd door 8 bezorgrestaurants met Turkse gerechten en 5 met Japanse keuken en sushi. Dat maakt van Antwerpen de provincie met de meeste kwalitatieve bezorgrestaurants in een brede waaier aan keukens, op basis van review op JUST-EAT.be.

Kristof Sals, woordvoerder van JUST-EAT.be: “Iedereen kan makkelijk online bestellen via JUST-EAT.be of via de smartphone-applicatie van JUST EAT. In de provincie Antwerpen kan dat bij ruim 140 restaurants. De beste bezorgrestaurants zetten we in de kijker met onze award BezorgTopper. Hiermee willen we goed beoordeelde restaurants aanmoedigen zo verder te doen en andere restaurants motiveren nog betere kwaliteit en service te leveren aan al wie online eten bestelt via JUST-EAT.be, om zo de bezorgsector naar een hoger niveau te tillen.“

BezorgTopper bekroont jaarlijks de beste bezorgrestaurants van JUST-EAT.be op basis van meer dan 20.000 klantenbeoordelingen over heel België. Om een BezorgTopper te zijn moet een restaurant consequent uitstekende ratings ontvangen én voldoende ratings hebben zodat de gemiddelde score een representatief beeld biedt van de kwaliteit, service en bezorging van het restaurant. Een bezorgrestaurant wordt een BezorgTopper als het gemiddeld 8,5/10 of meer scoort, op basis van 25 of meer beoordelingen. 15% van de bijna 500 bezorgrestaurants viel in de prijzen.

- einde -

Over JUST-EAT.be

JUST EAT is momenteel aanwezig in dertien landen, verspreid over vier continenten, en is daarmee veruit het grootste foodportal ter wereld. Via het online portal zijn meer dan 40.000 restaurants aangesloten in onder meer België, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, en Canada. In België bundelt het platform de krachten van bijna 500 bezorgrestaurants, gaande van pizza en pita tot sushi en Indiaas.  Zie www.just-eat.be voor het aanbod.

[1] Voor de volledige lijst BezorgToppers in de provincie Antwerpen – zie bijlage en http://peculiar.prezly.com

JUST-EAT.be BezorgTopper: infografiek
JUST-EAT.be BezorgTopper: Lijst
JUST-EAT.be BezorgTopper: Lijst 1 BezorgToppers Antwerpen
JUST-EAT.be BezorgTopper: Lijst 2 BezorgToppers Antwerpen
JUST-EAT.be BezorgTopper: Pizza Sultan's in Zandhoven
JUST-EAT.be BezorgTopper: Pizza Sultan's in Zandhoven
Eline Gijselings PeculiaR