Open Bedrijvendag: de uitvaartsector moderniseert - Uitvaartcentrum Werbrouck in Roeselare stelt een moderne infrastructuur voor met focus op een huiselijke en warme sfeer.

Woensdag 2 oktober 2013 — Roeselare, 2 oktober 2013 - De uitvaartsector moderniseert en staat ver van de clichés die vaak nog heersen over begrafenisondernemers. Tijdens Open Bedrijvendag op zondag 6 oktober krijgen de inwoners van Roeselare en omgeving de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van hedendaags Uitvaartcentrum Werbrouck: een uitvaartcentrum met moderne, warme inrichting waar natuurlijke elementen centraal staan om een oase van rust te vormen voor nabestaanden. Vier groetkamers werden recent vernieuwd in dezelfde stijl om een plek te vormen waar nabestaanden in alle rust afscheid kunnen nemen. De ruime inkomhal van Uitvaartcentrum Werbrouck is ingekleed met een groot kunstwerk en kan ingericht worden voor de organisatie van intieme afscheidsdiensten. Tijdens Open Bedrijvendag stelt Uitvaartcentrum Werbrouck ook speciale bloemstukken en handgemaakte keramische urnes van kunstenares Fransisca Goussaert uit Tielt voor. Iedereen is welkom om het vernieuwde uitvaartcentrum te ontdekken op zondag 6 oktober van 10u tot 17u.

Het organiseren van een waardige, serene en persoonlijke uitvaart naar ieders wens en budget, daar gaat Uitvaartcentrum Werbrouck in Roeselare voor. Hiervoor beschikt het uitvaartcentrum over een professioneel team van een zestal medewerkers en een gemoderniseerde inrichting om nog beter te beantwoorden aan de wensen van nabestaanden.

Johan Cottyn, zaakvoerder van Uitvaartcentrum Werbrouck, legt uit wat er veranderd is: “Het beeld van de vroegere begrafenisondernemer klopt niet meer, en dat willen we tonen. Sereniteit en integriteit is nog altijd heel belangrijk, maar de context en inrichting is ten opzichte van vroeger volledig veranderd om nog beter tegemoet te komen aan de noden en wensen van de nabestaanden. Heel de inrichting is vernieuwd: we gaan nu voor een ecologische uitstraling met natuurlijke elementen zoals een waterpartij en een groot intimistisch beeld van kunstenares Greet Corneille. We stellen tijdens Open Bedrijvendag ook voor het eerst onze vernieuwde groetkamers voor: deze zijn omgebouwd tot kamers met een natuurlijke uitstraling, zodat nabestaanden in een serene en rustgevende sfeer afscheid kunnen nemen. Het uitvaartcentrum kan omgevormd worden tot een sfeervolle aula, uitgerust met technologische voorzieningen zoals videoprojectie, geluidsinstallatie en de mogelijkheid om uitvaarten te filmen, waar we ceremonies organiseren, nauw in samenspraak met de nabestaanden die de ceremonie een persoonlijke invulling kunnen geven. We willen iedereen de kans geven te ontdekken hoe een hedendaags uitvaartcentrum eruit ziet, en een moderne inrichting combineert met een warme, persoonlijke dienstverlening, en zetten daarom onze deuren open tijdens Open Bedrijvendag op 6 oktober.”

Bijstaan met raad en daad, ook na de uitvaart

Nieuw sinds kort is dat de dienst nabestaandenzorg standaard wordt aangeboden in alle uitvaartcentra van DELA, dus ook bij Uitvaartcentrum Werbrouck. Dit houdt in dat er wordt geholpen bij de praktische en administratieve bijstand ná de uitvaart, zodat rouwende nabestaanden zich niet om praktische zaken hoeven te bekommeren. Dit betreft zaken zoals het verwittigen van leveranciers van nutsvoorzieningen, contact met banken en verzekeraars, de opzeg van abonnementen, maar ook meer complexe en onverwachte zaken, zoals het opstarten van een voogdijprocedure wanneer er minderjarige kinderen zijn, advies bij nalatenschap en schulden, etc.

Praktische informatie

Alle inwoners van Roeselare en omgeving zijn welkom op zondag 6 oktober van 10u tot 17u. Er is vrije toegang, vooraf inschrijven is niet nodig. Adres: Uitvaartcentrum Werbrouck, Bruanestraat 27, 8800 Roeselare. Er wordt animatie voor de kinderen en een geschenkje voor alle bezoekers voorzien.

- einde -

Noot voor journalisten:

Wenst u of een fotograaf het uitvaartcentrum te bezoeken tijdens Open Bedrijvendag, graag een seintje vooraf: Goedele Soetemans, 0494 16 53 79, goedele@peculiar.be.