Open Bedrijvendag: de uitvaartsector moderniseert - Uitvaartcentrum Tossyn in Leuven stelt een moderne infrastructuur voor met focus op een huiselijke en warme sfeer

Woensdag 2 oktober 2013 — Leuven, 2 oktober 2013 - De uitvaartsector moderniseert en staat ver van de clichés die vaak nog heersen over begrafenisondernemers. Tijdens Open Bedrijvendag op zondag 6 oktober krijgen de inwoners van Leuven en omgeving de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van hedendaags Uitvaartcentrum Tossyn: een recent vernieuwd uitvaartcentrum, met een moderne en serene maar sobere inrichting. Bij de inrichting staan lichtinval en natuurelementen centraal, om nabestaanden een aangename, intieme sfeer te bieden. Om nog beter aan de wensen van nabestaanden te voldoen, beschikt het uitvaartcentrum over een eigen aula waar afscheidsceremonies en jaarlijkse herdenkingsdiensten plaatsvinden. Iedereen is welkom om het vernieuwde uitvaartcentrum te ontdekken op zondag 6 oktober van 10u tot 17u.

Het organiseren van een waardige, serene en persoonlijke uitvaart naar ieders wens en budget, daar gaat Uitvaartcentrum Tossyn in Leuven voor. Hiervoor beschikt het uitvaartcentrum over een professioneel team van een tiental medewerkers en een gemoderniseerde inrichting om nog beter te beantwoorden aan de wensen van nabestaanden.

Vivianne Torreele, zaakvoerder van Uitvaartcentrum Tossyn: “Het beeld van de vroegere begrafenisondernemer klopt niet meer, en dat willen we tonen. Sereniteit en integriteit is nog altijd heel belangrijk, maar de context en inrichting is ten opzichte van vroeger volledig veranderd om nog beter tegemoet te komen aan de noden en wensen van de nabestaanden. Wie voorbij wandelt zal bijvoorbeeld niet meteen opmerken dat we een uitvaartcentrum zijn. De elementen die traditioneel opgesteld stonden bij begrafenisondernemers zie je niet meer, maar we gaan voor een mooie, eerder symbolische etalage. Onze inrichting is ook recent volledig vernieuwd: natuurelementen staan centraal. In onze aula, uitgerust met de nodige technologische voorzieningen zoals videoprojectie, geluidsinstallatie en de mogelijkheid om uitvaarten te filmen, organiseren we intieme afscheidsceremonies, ingekleed naar de wensen van de nabestaanden, zodat zij toch tevreden kunnen terugkijken op een vaak emotioneel zwaar afscheid. We willen iedereen de kans geven te ontdekken hoe een hedendaags uitvaartcentrum eruit ziet, en een moderne inrichting combineert met een warme, persoonlijke dienstverlening, en zetten daarom onze deuren open tijdens Open Bedrijvendag op 6 oktober.”

Bijstaan met raad en daad, ook na de uitvaart

Nieuw sinds kort is dat de dienst nabestaandenzorg standaard wordt aangeboden in alle uitvaartcentra van DELA, dus ook bij Uitvaartcentrum Tossyn. Dit houdt in dat er wordt geholpen bij de praktische en administratieve bijstand ná de uitvaart, zodat rouwende nabestaanden zich niet om praktische zaken hoeven te bekommeren. Dit betreft zaken zoals het verwittigen van leveranciers van nutsvoorzieningen, contact met banken en verzekeraars, de opzeg van abonnementen, maar ook meer complexe en onverwachte zaken, zoals het opstarten van een voogdijprocedure wanneer er minderjarige kinderen zijn, advies bij nalatenschap en schulden, etc.

Praktische informatie

Alle inwoners van Leuven en omgeving zijn welkom op zondag 6 oktober van 10u tot 17u. Er is vrije toegang, vooraf inschrijven is niet nodig, en de aanwezige kinderen krijgen een leuke opdracht.  Adres: Uitvaartcentrum Tossyn, Brusselsestraat 61, 3000 Leuven.

- einde -

Noot voor journalisten:

Wenst u of een fotograaf het uitvaartcentrum te bezoeken tijdens Open Bedrijvendag, graag een seintje vooraf: Goedele Soetemans, 0494 16 53 79, goedele@peculiar.be.