Open Bedrijvendag: de uitvaartsector moderniseert - Uitvaartcentrum Timmermans in Mortsel stelt een moderne infrastructuur voor met focus op een huiselijke en warme sfeer

Woensdag 2 oktober 2013 — Mortsel, 2 oktober 2013 - De uitvaartsector moderniseert en staat ver van de clichés die vaak nog heersen over begrafenisondernemers. Tijdens Open Bedrijvendag op zondag 6 oktober krijgen de inwoners van Mortsel en omgeving de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van hedendaags Uitvaartcentrum Eugène Timmermans: reeds 135 jaar een gevestigde waarde die mee evolueert met de tijd, en nu een nieuwe vestiging heeft in Mortsel. Het gaat om een modern ingericht uitvaartcentrum, met alles onder 1 dak: een aula volledig uitgerust met de nodige technologie voor uitvaartceremonies, zoals het filmen of lifestreamen van een uitvaart, ontvangstruimte en groetkamers waarvan 1 kamer dag en nacht toegankelijk is voor rouwende nabestaanden. Iedereen is welkom om het uitvaartcentrum te ontdekken op zondag 6 oktober van 10u tot 17u.

Het organiseren van een waardige, serene en persoonlijke uitvaart naar ieders wens en budget, daar staat Uitvaartcentrum Timmermans in Mortsel en Antwerpen voor. Hiervoor beschikt het uitvaartcentrum over een professioneel team van een achttal medewerkers en een gemoderniseerde inrichting om nog beter te beantwoorden aan de wensen van nabestaanden.

 “Het beeld van de vroegere begrafenisondernemer klopt niet meer, en dat willen we tonen. Sereniteit en integriteit is nog altijd heel belangrijk, maar de context en inrichting is ten opzichte van vroeger volledig veranderd om nog beter tegemoet te komen aan de noden en wensen van de nabestaanden. We bestaan dit jaar 135 jaar. Dit willen we vieren, maar ook tonen dat we meegaan met de tijd”, vertelt Thijs Uitterhoeve, medewerker van Uitvaartcentrum Timmermans.

“Naast onze locaties in Antwerpen, zitten we nu ook in Mortsel. Ons uitvaartcentrum daar is een geheel nieuw complex dat in een ongedwongen sfeer bezocht kan worden tijdens Open Bedrijvendag. Het is modern ingericht en beschikt over een aula met de nodige technologische voorzieningen, zoals videoprojectie, geluidsinstallatie en de mogelijkheid om een uitvaart te filmen of te lifestreamen via het internet voor wie niet aanwezig kan zijn. Er zijn verschillende groetkamers die modern en strak ingericht zijn en een oase van rust moeten bieden voor rouwenden. Er is één 24-uren groetkamer: nabestaanden hebben dag en nacht vrije toegang om op hun eigen ritme afscheid te nemen. Tegelijk kunnen de bezoekers ook een kijkje achter de schermen nemen in ons magazijn e.d. Kortom, we willen iedereen de kans geven te ontdekken hoe een hedendaags uitvaartcentrum eruit ziet, en een moderne inrichting combineert met een warme, persoonlijke dienstverlening, en zetten daarom onze deuren open tijdens Open Bedrijvendag op 6 oktober.”

Bijstaan met raad en daad, ook na de uitvaart

Nieuw sinds kort is dat de dienst nabestaandenzorg standaard wordt aangeboden in alle uitvaartcentra van DELA, dus ook bij Uitvaartcentrum Eugène Timmermans. Dit houdt in dat er wordt geholpen bij de praktische en administratieve bijstand ná de uitvaart, zodat rouwende nabestaanden zich niet om praktische zaken hoeven te bekommeren. Dit betreft zaken zoals het verwittigen van leveranciers van nutsvoorzieningen, contact met banken en verzekeraars, de opzeg van abonnementen, maar ook meer complexe en onverwachte zaken, zoals het opstarten van een voogdijprocedure wanneer er minderjarige kinderen zijn, advies bij nalatenschap en schulden, etc.

Praktische informatie

Alle inwoners van Mortsel, Antwerpen en omgeving zijn welkom op zondag 6 oktober van 10u tot 17u. Er is vrije toegang, vooraf inschrijven is niet nodig. Adres: Uitvaartcentrum Eugène Timmermans, Antwerpsestraat 49 te Mortsel.

- einde -

Noot voor journalisten:

Wenst u of een fotograaf het uitvaartcentrum te bezoeken tijdens Open Bedrijvendag, graag een seintje vooraf: Goedele Soetemans, 0494 16 53 79, goedele@peculiar.be.