Open Bedrijvendag: de uitvaartsector moderniseert - Uitvaartcentrum LEO in Ieper stelt een moderne infrastructuur voor met focus op een huiselijke en warme sfeer

Woensdag 2 oktober 2013 — Ieper, 2 oktober 2013 - De uitvaartsector moderniseert en staat ver van de clichés die vaak nog heersen over begrafenisondernemers. Tijdens Open Bedrijvendag op zondag 6 oktober krijgen de inwoners van Ieper en omgeving de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van hedendaags Uitvaartcentrum LEO: het uitvaartcentrum heeft een grondige vernieuwing ondergaan en stelt de nieuwe, moderne inrichting voor. Er is een nieuwe aula voor uitvaartceremonies en 7 groetkamers die een warme, huiselijke sfeer uitstralen, en waarvan één kamer dag en nacht, 24u op 24u, toegankelijk is voor rouwende nabestaanden. Iedereen is welkom om het vernieuwde uitvaartcentrum te ontdekken op zondag 6 oktober van 10u tot 17u.

Het organiseren van een waardige, serene en persoonlijke uitvaart naar ieders wens en budget, daar gaat Uitvaartcentrum LEO in Ieper voor. Hiervoor beschikt het uitvaartcentrum over een professioneel team van een twaalftal medewerkers en een gemoderniseerde inrichting om nog beter te beantwoorden aan de wensen van nabestaanden.

Kurt Ameel, zaakvoerder van Uitvaartcentrum LEO, legt uit wat er veranderd is: “Het beeld van de vroegere begrafenisondernemer klopt niet meer, en dat willen we tonen. Sereniteit en integriteit is nog altijd heel belangrijk, maar de context en inrichting is ten opzichte van vroeger volledig veranderd om nog beter tegemoet te komen aan de noden en wensen van de nabestaanden. De laatste twee jaar hebben we continu veranderingen doorgevoerd en de resultaten daarvan stellen we voor tijdens Open Bedrijvendag. We hebben een grote, moderne aula met de nodige technologische voorzieningen zoals videoprojectie, geluidsinstallatie en de mogelijkheid om uitvaarten te filmen, waar we ceremonies organiseren, nauw in samenspraak met de nabestaanden die de ceremonie een persoonlijke invulling kunnen geven. Er zijn nu 7 groetkamers die modern en strak ingericht zijn en een oase van rust moeten bieden voor rouwenden. Er is één 24-uren groetkamer: nabestaanden hebben dag en nacht vrije toegang om op hun eigen ritme afscheid te nemen. We willen iedereen de kans geven te ontdekken hoe een hedendaags uitvaartcentrum eruit ziet, en een moderne inrichting combineert met een warme, persoonlijke dienstverlening, en zetten daarom onze deuren open tijdens Open Bedrijvendag op 6 oktober.”

Uitvaartcentrum Leo volgt ook steeds de nieuwste trends, zoals urnenvelden, sierurnen, mini-urnen, ashangertjes, vingerafdrukken, 3D foto’s in kristal, enzoverder.

Bijstaan met raad en daad, ook na de uitvaart

Nieuw sinds kort is dat de dienst nabestaandenzorg standaard wordt aangeboden in alle uitvaartcentra van DELA, dus ook bij Uitvaartcentrum LEO. Dit houdt in dat er wordt geholpen bij de praktische en administratieve bijstand ná de uitvaart, zodat rouwende nabestaanden zich niet om praktische zaken hoeven te bekommeren. Dit betreft zaken zoals het verwittigen van leveranciers van nutsvoorzieningen, contact met banken en verzekeraars, de opzeg van abonnementen, maar ook meer complexe en onverwachte zaken, zoals het opstarten van een voogdijprocedure wanneer er minderjarige kinderen zijn, advies bij nalatenschap en schulden, etc.

Praktische informatie

Alle inwoners van Ieper en omgeving zijn welkom op zondag 6 oktober van 10u tot 17u. Er is vrije toegang, vooraf inschrijven is niet nodig. Adres: Uitvaartcentrum LEO, Dikkebusseweg 37, 8900 Ieper. Er wordt een kleine attentie voorzien voor alle bezoekers.

- einde -

Noot voor journalisten:

Wenst u of een fotograaf het uitvaartcentrum te bezoeken tijdens Open Bedrijvendag, graag een seintje vooraf: Goedele Soetemans, 0494 16 53 79, goedele@peculiar.be.