Open Bedrijvendag: de uitvaartsector moderniseert - Uitvaartcentrum Lambrecht in Blankenberge stelt een moderne infrastructuur voor met focus op een huiselijke en warme sfeer

Woensdag 2 oktober 2013 — Blankenberge, 2 oktober 2013 - De uitvaartsector moderniseert en staat ver van de clichés die vaak nog heersen over begrafenisondernemers. Tijdens Open Bedrijvendag op zondag 6 oktober krijgen de inwoners van Blankenberge en omgeving de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van hedendaags Uitvaartcentrum Lambrecht: een recentelijk volledig vernieuwd uitvaartcentrum met een modern en tegelijk warm interieur, gelegen naast het Fabiolaziekenhuis. De juiste verlichting schept een intieme sfeer, en in de aula, die beschikt over de nodige technologische voorzieningen, worden persoonlijke uitvaartceremonies georganiseerd. Iedereen is welkom om het vernieuwde uitvaartcentrum te ontdekken op zondag 6 oktober van 10u tot 17u.

Het organiseren van een waardige, serene en persoonlijke uitvaart naar ieders wens en budget, daar gaat Uitvaartcentrum Lambrecht in Blankenberge voor. Hiervoor beschikt het uitvaartcentrum over een professioneel team van een vijftal medewerkers en een gemoderniseerde inrichting om nog beter te beantwoorden aan de wensen van nabestaanden.

Stefan Vrielynck, zaakvoerder van Uitvaartcentrum Lambrecht: “Het beeld van de vroegere begrafenisondernemer klopt niet meer, en dat willen we tonen. Sereniteit en integriteit is nog altijd heel belangrijk, maar de context en inrichting is ten opzichte van vroeger volledig veranderd om nog beter tegemoet te komen aan de noden en wensen van de nabestaanden. De afgelopen jaren hebben we heel wat veranderd en recent is ook de aula vernieuwd. Het uitvaartcentrum is moderner ingericht en vormt een oase van rust voor de rouwende nabestaanden. In de aula, uitgerust met technologische voorzieningen zoals videoprojectie, geluidsinstallatie en de mogelijkheid om uitvaarten te filmen, organiseren we ceremonies, nauw in samenspraak met de nabestaanden die de ceremonie een persoonlijke invulling kunnen geven. Het aantal ceremonies die hier plaatsvinden stijgt continu met de jaren, een bewijs dat de Blankenbergenaar zich vindt in de stijl en onze dienstverlening. We willen iedereen de kans geven te ontdekken hoe een hedendaags uitvaartcentrum eruit ziet, en een moderne inrichting combineert met een warme, persoonlijke dienstverlening, en zetten daarom onze deuren open tijdens Open Bedrijvendag op 6 oktober.”

Bijstaan met raad en daad, ook na de uitvaart

Nieuw sinds kort is dat de dienst nabestaandenzorg standaard wordt aangeboden in alle uitvaartcentra van DELA, dus ook bij Uitvaartcentrum Lambrechts. Dit houdt in dat er wordt geholpen bij de praktische en administratieve bijstand ná de uitvaart, zodat rouwende nabestaanden zich niet om praktische zaken hoeven te bekommeren. Dit betreft zaken zoals het verwittigen van leveranciers van nutsvoorzieningen, contact met banken en verzekeraars, de opzeg van abonnementen, maar ook meer complexe en onverwachte zaken, zoals het opstarten van een voogdijprocedure wanneer er minderjarige kinderen zijn, advies bij nalatenschap en schulden, etc.

Praktische informatie

Alle inwoners van Blankenberge en omgeving zijn welkom op zondag 6 oktober van 10u tot 17u. Er is vrije toegang, vooraf inschrijven is niet nodig. Adres: Uitvaartcentrum Lambrecht, Albrecht Rodenbachstraat 14, 8370 Blankenberge.

- einde -

Noot voor journalisten:

Wenst u of een fotograaf het uitvaartcentrum te bezoeken tijdens Open Bedrijvendag, graag een seintje vooraf: Goedele Soetemans, 0494 16 53 79, goedele@peculiar.be