Open Bedrijvendag: de uitvaartsector moderniseert - Uitvaartcentrum Harry in Glabbeek stelt een vernieuwde infrastructuur voor met focus op een huiselijke en warme sfeer

Woensdag 2 oktober 2013 — Glabbeek, 2 oktober 2013 - De uitvaartsector moderniseert en staat ver van de clichés die vaak nog heersen over begrafenisondernemers. Tijdens Open Bedrijvendag op zondag 6 oktober krijgen de inwoners van Glabbeek en omgeving de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van hedendaags Uitvaartcentrum Harry: een recent vernieuwd uitvaartcentrum, met modern ingerichte groetruimtes, ontvangstruimte en winkel. In 2012 nam Patrick Neys, die al 15 jaar in de uitvaartsector zit, de fakkel over van de vorige verantwoordelijken. Met respect voor traditie en kwaliteit bouwt hij de zaak verder uit en begeleiden Patrick en zijn team nabestaanden van A tot Z bij het regelen van een uitvaart. Iedereen is welkom om het vernieuwde uitvaartcentrum te ontdekken op zondag 6 oktober van 10u tot 17u.

Het organiseren van een waardige, serene en persoonlijke uitvaart naar ieders wens en budget, daar gaat Uitvaartcentrum Harry in Glabbeek voor. Hiervoor beschikt het uitvaartcentrum over een professioneel team van een twintigtal medewerkers en een gemoderniseerde inrichting om nog beter te beantwoorden aan de wensen van nabestaanden.

Patrick Neys, zaakvoerder van Uitvaartcentrum Harry: “Het beeld van de vroegere begrafenisondernemer klopt niet meer, en dat willen we tonen. Sereniteit en integriteit is nog altijd heel belangrijk, maar de context en inrichting is ten opzichte van vroeger volledig veranderd om nog beter tegemoet te komen aan de noden en wensen van de nabestaanden. Het uitvaartcentrum is recent vernieuwd: de winkel, de groetkamers en de ontvangstruimte zijn moderner ingericht. Sinds kort ben ik de nieuwe verantwoordelijke, maar met het team zetten wij de professionaliteit en de kwalitatieve dienstverlening verder. We willen iedereen de kans geven te ontdekken hoe een hedendaags uitvaartcentrum eruit ziet, en een moderne inrichting combineert met een warme, persoonlijke dienstverlening, en zetten daarom onze deuren open tijdens Open Bedrijvendag op 6 oktober.”

Bijstaan met raad en daad, ook na de uitvaart

Nieuw sinds kort is dat de dienst nabestaandenzorg standaard wordt aangeboden in alle uitvaartcentra van DELA, dus ook bij Uitvaartcentrum Harry. Dit houdt in dat er wordt geholpen bij de praktische en administratieve bijstand ná de uitvaart, zodat rouwende nabestaanden zich niet om praktische zaken hoeven te bekommeren. Dit betreft zaken zoals het verwittigen van leveranciers van nutsvoorzieningen, contact met banken en verzekeraars, de opzeg van abonnementen, maar ook meer complexe en onverwachte zaken, zoals het opstarten van een voogdijprocedure wanneer er minderjarige kinderen zijn, advies bij nalatenschap en schulden, etc.

Praktische informatie

Alle inwoners van Glabbeek en omgeving zijn welkom op zondag 6 oktober van 10u tot 17u. Er is vrije toegang, vooraf inschrijven is niet nodig. Adres: Uitvaartcentrum Harry, Tiensesteenweg 155, 3380 Glabbeek.

- einde -

Noot voor journalisten:

Wenst u of een fotograaf het uitvaartcentrum te bezoeken tijdens Open Bedrijvendag, graag een seintje vooraf: Goedele Soetemans, 0494 16 53 79, goedele@peculiar.be