Open Bedrijvendag: de uitvaartsector moderniseert - Uitvaartcentrum DELA Dampoort in Gent stelt een moderne infrastructuur voor met focus op een huiselijke en warme sfeer

Woensdag 2 oktober 2013 — Gent, 2 oktober 2013 - De uitvaartsector moderniseert en staat ver van de clichés die vaak nog heersen over begrafenisondernemers. Tijdens Open Bedrijvendag op zondag 6 oktober krijgen de inwoners van Gent en omgeving de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van hedendaags Uitvaartcentrum DELA Dampoort: een modern ingericht uitvaartcentrum, met een aula volledig uitgerust met de nodige technologie voor uitvaartceremonies, een ontvangstruimte en 3 begroetingsruimtes. Het uitvaartcentrum maakt deel uit van het DELA-netwerk, maar iedereen kan beroep doen op het professionele team voor uitvaarten, verzekerd bij DELA of niet. Iedereen is welkom om het uitvaartcentrum te ontdekken op zondag 6 oktober van 10u tot 17u.

Het organiseren van een waardige, serene en persoonlijke uitvaart naar ieders wens en budget, daar staat Uitvaartcentrum DELA Dampoort in Gent voor. Hiervoor beschikt het uitvaartcentrum over een professioneel team van een zevental medewerkers en een gemoderniseerde inrichting om nog beter te beantwoorden aan de wensen van nabestaanden.

Wouter Van Soom, zaakvoerder van Uitvaartcentrum DELA Dampoort: “Het beeld van de vroegere begrafenisondernemer klopt niet meer, en dat willen we tonen. Sereniteit en integriteit is nog altijd heel belangrijk, maar de context en inrichting is ten opzichte van vroeger volledig veranderd om nog beter tegemoet te komen aan de noden en wensen van de nabestaanden. Ons uitvaartcentrum is modern ingericht en baadt in het natuurlijke licht dankzij een grote lichtkoepel. We beschikken over een aula met de nodige technologische voorzieningen, zoals videoprojectie, geluidsinstallatie en de mogelijkheid om een uitvaart te filmen. Ook de ontvangstruimte en de groetruimte zijn niet meer zo donker als vroeger, maar lichter en sereen om een oase van rust te vormen voor de nabestaanden. We willen iedereen de kans geven te ontdekken hoe een hedendaags uitvaartcentrum eruit ziet, en een moderne inrichting combineert met een warme, persoonlijke dienstverlening, en zetten daarom onze deuren open tijdens Open Bedrijvendag op 6 oktober.”

Een professioneel team, gesteund door uitvaartspecialist DELA

Het uitvaartcentrum maakt deel uit van het DELA-netwerk en kan daardoor beroep doen op de kennis en expertise van DELA, die dankzij 75 jaar ervaring en deskundigheid is uitgegroeid tot dé uitvaartspecialist. Vrije keuze staat centraal bij DELA. Hoewel DELA gespecialiseerd is in zowel het verzorgen als het verzekeren van een uitvaart kunnen deze twee aspecten losstaan van elkaar. Ook wie geen DELA uitvaartverzekering heeft kan terecht bij DELA Dampoort voor het verzorgen van een uitvaart, en wie verzekerd is bij DELA is vrij een uitvaartcentrum te kiezen (ook buiten het DELA-netwerk).

Bijstaan met raad en daad, ook na de uitvaart

Nieuw sinds kort is dat de dienst nabestaandenzorg standaard wordt aangeboden in alle uitvaartcentra van DELA, dus ook bij Uitvaartcentrum DELA Dampoort. Dit houdt in dat er wordt geholpen bij de praktische en administratieve bijstand ná de uitvaart, zodat rouwende nabestaanden zich niet om praktische zaken hoeven te bekommeren. Dit betreft zaken zoals het verwittigen van leveranciers van nutsvoorzieningen, contact met banken en verzekeraars, de opzeg van abonnementen, maar ook meer complexe en onverwachte zaken, zoals het opstarten van een voogdijprocedure wanneer er minderjarige kinderen zijn, advies bij nalatenschap en schulden, etc.

Praktische informatie

Alle inwoners van Gent en omgeving zijn welkom op zondag 6 oktober van 10u tot 17u. Er is vrije toegang, vooraf inschrijven is niet nodig. Adres: Uitvaartcentrum DELA Dampoort, Land Van Waaslaan 4, 9000 Gent.

- einde -

Noot voor journalisten:

Wenst u of een fotograaf het uitvaartcentrum te bezoeken tijdens Open Bedrijvendag, graag een seintje vooraf: Goedele Soetemans, 0494 16 53 79, goedele@peculiar.be.