Open Bedrijvendag: de uitvaartsector moderniseert - Uitvaartcentrum Smedts-Jacobs in Aartselaar stelt een moderne infrastructuur voor met focus op een huiselijke en warme sfeer

Woensdag 2 oktober 2013 — Aartselaar, 2 oktober 2013 - De uitvaartsector moderniseert en staat ver van de clichés die vaak nog heersen over begrafenisondernemers. Tijdens Open Bedrijvendag op zondag 6 oktober krijgen de inwoners van Aartselaar en omgeving de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van hedendaags Uitvaartcentrum Smedts-Jacobs: een gemoderniseerd uitvaartcentrum met strakke, warme inrichting en een aula uitgerust met de nodige technologische voorzieningen. Uitvaartcentrum Smedts-Jabos stelt persoonlijke begeleiding steevast voorop. Inwoners van Aartselaar en omgeving kunnen tijdens Open Bedrijvendag een rondleiding doorheen hun gemeente in een oldtimer dubbelbekbus meemaken en een unieke blik werpen achter de schermen van het magazijn van het uitvaartcentrum. Iedereen is welkom om het vernieuwde uitvaartcentrum te ontdekken op zondag 6 oktober van 10u tot 17u.

Het organiseren van een waardige, serene en persoonlijke uitvaart naar ieders wens en budget, daar gaat Uitvaartcentrum Smedts-Jacobs in Aartselaar voor. Hiervoor beschikt het uitvaartcentrum over een professioneel team van een zestal medewerkers en een gemoderniseerde inrichting om nog beter te beantwoorden aan de wensen van nabestaanden. 

Marc Vermeir, zaakvoerder van Uitvaartcentrum Smedts-Jacobs, legt uit wat er precies plaatsvindt tijdens Open Bedrijvendag: “Het beeld van de vroegere begrafenisondernemer klopt niet meer, en dat willen we tonen. Sereniteit en integriteit is nog altijd heel belangrijk, maar de context en inrichting is ten opzichte van vroeger volledig veranderd om nog beter tegemoet te komen aan de noden en wensen van de nabestaanden. Inwoners van Aartselaar en omgeving krijgen tijdens Open Bedrijvendag niet alleen het moderne uitvaartcentrum te zien. We nemen hen ook mee op een historische rondleiding door de gemeente in een oldtimer dubbeldekbus en bieden hen een unieke blik achter de schermen door hen mee te nemen naar ons magazijn. Er zal animatie zijn voor jong en oud, en de aanwezigen kunnen achteraf met een hapje en een drankje in de parochiezaal kennismaken met hoe we ceremonies inkleden en de bijkomende diensten die we aanbieden, zoals verzekeringen en nabestaandenzorg. We willen iedereen de kans geven te ontdekken hoe een hedendaags uitvaartcentrum eruit ziet, en een moderne inrichting combineert met een warme, persoonlijke dienstverlening, en zetten daarom onze deuren open tijdens Open Bedrijvendag op 6 oktober.”

Bijstaan met raad en daad, ook na de uitvaart
Nieuw sinds kort is dat de dienst nabestaandenzorg standaard wordt aangeboden in alle uitvaartcentra van DELA, dus ook bij Uitvaartcentrum Smedts-Jacobs. Dit houdt in dat er wordt geholpen bij de praktische en administratieve bijstand ná de uitvaart, zodat rouwende nabestaanden zich niet om praktische zaken hoeven te bekommeren. Dit betreft zaken zoals het verwittigen van leveranciers van nutsvoorzieningen, contact met banken en verzekeraars, de opzeg van abonnementen, maar ook meer complexe en onverwachte zaken, zoals het opstarten van een voogdijprocedure wanneer er minderjarige kinderen zijn, advies bij nalatenschap en schulden, etc. 

Praktische informatie
Alle inwoners van Aartselaar en omgeving zijn welkom op zondag 6 oktober van 10u tot 17u. De oldtimerbus vertrekt om 11u, 13u en 15u. Vooraf inschrijven is niet nodig. Adres: Uitvaartcentrum Smedts-Jacobs, Kapellestraat 21, 2630 Aartselaar.

- einde -

Noot voor journalisten:

Wenst u of een fotograaf het uitvaartcentrum te bezoeken tijdens Open Bedrijvendag, graag een seintje vooraf: Goedele Soetemans, 0494 16 53 79, goedele@peculiar.be.