Informatieplatform breidt uit met informatiedossiers omtrent het levenseinde: DELA legt complexe materie successierechten uit op beforeyougo.be.

Woensdag 11 september 2013 — Beste journalist,
 
Vanuit haar maatschappelijke rol wil uitvaartspecialist DELA zo goed mogelijk informeren rondom een overlijden en nabestaanden bijstaan met raad en daad. Begin dit jaar lanceerde DELA daarom het informatieplatform beforeyougo.be, waarover we u toen informeerden omdat het een nuttige bron van informatie kan zijn voor u.

 
Vanaf nu vindt u op beforeyougo.be ook uitgebreide informatiedossiers. Het eerste dossier legt de complexe materie van successierechten uit: http://www.beforeyougo.be/nl/wees-voorbereid/successie.

Met de opstart van dossiers op deze webstek wil DELA tegemoet komen aan vragen waarmee nabestaanden  geconfronteerd worden. Vele mensen die een dierbare verloren hebben, stellen zich heel wat vragen bij de erfenis of nalatenschap, de successierechten en de successieplanning. In veel gevallen staan families niet stil bij de erfenis, waardoor nabestaanden heel wat successierechten moeten betalen. Nochtans is het mogelijk veel op voorhand te regelen en vast te leggen.
 
Daarom besloot DELA haar eerste dossier op beforeyougo.be te wijden aan successie in al haar facetten. Dit dossier zal steeds uitgebreid worden door toevoeging van relevante artikels en updates, want het erfenisrecht blijft een complexe materie waarvan de wetgeving regelmatig verandert. DELA probeert dit moeilijke onderwerp op een duidelijke manier uit te leggen en in beeld te brengen. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt met heldere infografieken die de berekening van de successierechten visueel weergeven: http://www.beforeyougo.be/chart/infographics.html.
 
Dit successiedossier is het startschot voor een hele resem dossiers die zullen verschijnen op beforeyoygo.be. Andere onderwerpen die in de toekomst aan bod komen in complete dossiers zijn o.a. crematie, euthanasie, groene uitvaarten, ...
 
DELA hoopt dat surfers op die manier op één online plek terechtkunnen voor alle informatie die ze zoeken omtrent het levenseinde.
 
Voor vragen omtrent het platform of andere mag u ons steeds contacteren:
Peculiar PR: Goedele Soetemans – goedele@peculiar.be - 0494 16 53 78
DELA woordvoerder: Marysia Kluppels - mkluppels@dela.be - 0485 88 81 04
 
Vriendelijke groet,
 
Marysia Kluppels
Woordvoerder DELA

 

Over DELA België  - 2013

DELA staat voor “Draagt Elkanders LAsten” en maakt deel uit van een coöperatie. Meer dan 75 jaar ervaring en deskundigheid maakt van DELA de uitvaartspecialist in België, waar zorgen voor elkaar centraal staat. DELA wil voor iedereen een betaalbare en waardige begrafenis of crematie, en nabestaanden bijstaan met raad en daad, en dit via een persoonlijke aanpak. DELA is sinds 1989 aanwezig in België en telt ruim 750 medewerkers in ons land, en helpt vóór, tijdens en na een uitvaart. Vóór het overlijden kan men bij DELA middels een uitvaartverzekering de financiële gevolgen van een overlijden opvangen. Voor het verzorgen van uitvaarten heeft DELA 67 hoog gekwalificeerde begrafenisondernemers verspreid over meer dan 145 uitvaartcentra. DELA verzorgt de uitvaart van meer dan één op tien overleden Belgen (ca. 12.000 uitvaarten per jaar) en verzorgt als eigenaar van 5 crematoria 39% van de Belgische crematies. DELA beschikt tevens over 25 consulenten nabestaandenzorg die na een uitvaart zich bekommeren om de praktische en administratieve gevolgen van een overlijden. Via het DELA fonds wil de coöperatie projecten ondersteunen die de zorg voor elkaar, rouwverwerking  en de maatschappelijke betrokkenheid stimuleren. Voor meer informatie ga naar dela.be. 

Infografiek successierechten broer zus beforeyougo.be
Successierechten in rechte lijn beforeyougo.be
Successierechten andere personen
Goedele Soetemans PeculiaR