Alles over crematie, sinds kort de meest gekozen uitvaartvorm, in compleet dossier op beforeyougo.be

Vrijdag 25 oktober 2013 — Steeds meer mensen kiezen voor een crematie, vooral in de steden. Gemiddeld verkiest 55% voor een crematie boven een begrafenis. DELA verzorgt als eigenaar van 5 crematoria 39% van de Belgische crematies. Maar hoe verloopt een crematie precies? Wat gebeurt er met resten van edelmetalen van bijvoorbeeld protheses na crematie? Hoeveel kost het? En zijn er naast een urne nog manieren om as van een overledene bij te houden?

Deze en andere vragen beantwoordt uitvaartspecialist DELA in het crematiedossier op beforeyougo.be: http://www.beforeyougo.be/nl/persoonlijke-uitvaart/crematie.

Vanuit haar maatschappelijke rol wil uitvaartspecialist DELA zo goed mogelijk informeren rondom een overlijden en nabestaanden bijstaan met raad en daad. Dit doet DELA onder andere door informatiedossiers op beforeyougo.be. Eerder verscheen een informatiedossier over de complexe materie van successierechten. DELA probeert dit moeilijke onderwerp op een duidelijke manier uit te leggen en in beeld te brengen. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt met heldere infografieken die de berekening van de successierechten visueel weergeven aan de hand van infographs

Een volgend dossier over euthanasie zal eind 2013 online staan. 

DELA hoopt dat surfers op die manier op één online plek terechtkunnen voor alle informatie die ze zoeken omtrent het levenseinde.

 

Over DELA België 
DELA staat voor “Draagt Elkanders LAsten” en maakt deel uit van een coöperatie. Meer dan 75 jaar ervaring en deskundigheid maakt van DELA de uitvaartspecialist in België, waar zorgen voor elkaar centraal staat. DELA wil voor iedereen een betaalbare en waardige begrafenis of crematie, en nabestaanden bijstaan met raad en daad, en dit via een persoonlijke aanpak. DELA is sinds 1989 aanwezig in België en telt ruim 850 medewerkers in ons land, en helpt vóór, tijdens en na een uitvaart. Vóór het overlijden kan men bij DELA middels een uitvaartverzekering de financiële gevolgen van een overlijden opvangen. Voor het verzorgen van uitvaarten heeft DELA 67 hoog gekwalificeerde begrafenisondernemers verspreid over meer dan 145 uitvaartcentra. DELA verzorgt de uitvaart van meer dan één op tien overleden Belgen (ca. 12.000 uitvaarten per jaar) en verzorgt als eigenaar van 5 crematoria 39% van de Belgische crematies. DELA beschikt tevens over 25 consulenten nabestaandenzorg die na een uitvaart zich bekommeren om de praktische en administratieve gevolgen van een overlijden. Via het DELA fonds wil de coöperatie projecten ondersteunen die de zorg voor elkaar, rouwverwerking  en de maatschappelijke betrokkenheid stimuleren. Voor meer informatie ga naar dela.be.